Mnoho hráčů online kasin si myslí, že hraní online automatů je potenciálně jednou z nejjednodušších forem hazardních her. To může být částečně pravda, pokud jde o manuální aspekt, ale to, co si mnozí neuvědomují, je, že při hraní her na automatech je také zapojeno určité strategické myšlení.

Protože mnoho hráčů plně nerozumí tomu, jak vyhrávat v online automatech, mají tendenci vznikat negativní předpoklady. Mezi běžné mylné představy patří jednoduchost hry, pravděpodobnost výhry a ta horší, že neexistují strategie, které by bylo možné použít s cílem vyhrát.

Jen proto, že online automaty jsou jasné a možná i hlasité, neznamená to, že je snadné je porazit. Štěstí hraje ve slotech obrovskou roli, ale existují strategie, které vám mohou pomoci maximalizovat vaše šance na výhru.

Jak fungují online automaty?

Jak již bylo zmíněno, výhra v online automatech není nutně snadná, ale důležitou roli hraje štěstí.

Vzhledem k tomu, že automaty používají generátor náhodných čísel, každé otočení na automatu je zcela náhodné. Generátor náhodných čísel zajišťuje fair play a náhodnost, takže každý hráč má stejnou šanci na výhru.

Výplata nebo návratnost hráče (RTP) na automatu je založena na pravděpodobnosti, že se symboly seřadí na výherní linii, na kterou sázíte. Pořadí symbolů jako takové nelze ovlivnit, takže každé roztočení má stejnou šanci na výhru jako předchozí.

Role pravděpodobnosti v online automatech

Pokaždé, když kliknete na tlačítko ‚zatočit‘, automat vybere náhodnou kombinaci symbolů. Náhodný výběr zajišťuje, že každé roztočení je nezávislé, bez ohledu na předchozí roztočení.

Pravděpodobnost výhry výplaty je dána řadou faktorů, jmenovitě počtem válců, počtem symbolů přiřazených k výhernímu automatu a také náhodně generovaným vzorem, který zarovná výherní sadu symbolů.

I když se může zdát, že trefit výherní kombinaci je vysoce nepravděpodobné, existují triky, které vám mohou pomoci, aby vaše roztočení fungovala ve váš prospěch.

Pravděpodobnost, že vyhrajete velkou částku v online automatech, je (realisticky) poměrně malá. Online kasina nemají tendenci zveřejňovat kurzy na hracích automatech, s výjimkou kasin ve Spojeném království. Pravděpodobnosti jsou nízké, ale pokud budete věnovat pozornost procentu návratnosti hráče, můžete si být vědomi toho, kolik můžete očekávat za výhru.

Teoreticky však platí, že čím jednodušší je automat, tím horší jsou šance. Vzhledem k tomu, že online automaty se hrají mnohem rychleji než jakékoli jiné kasinové hry včetně stolních her, váš bankroll se také rychle vyčerpá.

Jak vypočítat pravděpodobnost výhry v online automatu

Počet možných výherních kombinací na jakémkoli online automatu lze snadno vypočítat. Musíte pouze vynásobit celkový počet symbolů, které má každá hrací automat. Ukažme si to na jednoduchém příkladu. Představte si, že máme tříválcový automat se šesti symboly na každém válci. Celkový počet možných kombinací se vypočítá následovně: 6 x 6 x 6 = 216 celkem výherních kombinací.

Výpočet pravděpodobnosti výhry v jakékoli výherní hře je poměrně snadný a přímočarý. V tomto případě byste museli vydělit celkový počet výherních kombinací celkovým počtem možných kombinací.

Různé výherní kombinace mají samozřejmě různé výplaty, protože symboly mají různé hodnoty. Čím je však kombinace těžší, tím větší je vaše odměna.

Vyberte si správného poskytovatele slotů

Když si vyberete automat od správného poskytovatele, nebudete muset hrát velkou sázku na zatočení, abyste mohli sledovat, jak se výhry blíží. Ne všichni vývojáři her si byli rovni a existuje důvod, proč jsou některé populárnější než jiné.

Na automatech, jako je Big Bass Bonanza od Pragmatic Play, stačí hrát na malou sázku a stále můžete dosáhnout velkých výher díky zvyšujícím se multiplikátorům. Můžete získat výplatu až 2 200násobku svého vkladu, i když hrajete na 0,10 GBP za zatočení, což je nejnižší sázka.

Vyberte si výherní automaty s nejmenšími jackpoty

Nejlepší krátkodobou šancí na výhru by bylo vybrat si hry, které mají nejmenší jackpoty. Čím menší je, tím snazší by pro vás bylo vyhrát, čímž se zvýší vaše šance, že odejdete jako vítěz. Na druhou stranu, čím větší je jackpot, tím těžší je ho skutečně trefit a nakonec ztratíte velkou část svého bankrollu, pokud si nedáte pozor.

Navíc by vytvoření těchto velkých jackpotů zabralo mnoho dlouhých hodin hraní, takže to je důvod, proč máte malou šanci trefit velký jackpot. Neříkáme, že je to nemožné, ale pokud chcete lepší šance a šance na výhru, budete chtít menší jackpot.

Správně spravujte svůj bankroll

Kdybychom prošli a požádali profesionální hráče o jeden tip, jak začít s online automaty, většina z nich by doporučila znát množství peněz, na které míříte a které si můžete dovolit utratit za hraní.

Nicméně nastavení bankrollu a vědět, kolik jste ochotni utratit/prohrát, je jen polovina nejlepší strategie online automatů. Naší nejlepší radou by bylo znát a zkontrolovat celou škálu sázek na automatech, které budete hrát, protože to nutně ovlivní váš bankroll.

Pokud máte malý bankroll, nechtěli byste hrát směšně drahé sázky na zatočení. Najděte si automat, který si můžete dovolit a který vyhovuje vašemu rozpočtu. Hlavně se bavte!

Výplatní linie a náklady

Přestože může být koncept výherních linií trochu nudný, při hraní automatových her se tomuto tématu nevyhnete. Ať už hrajete online nebo v kamenném kasinu, na výherních liniích v této hře záleží.

Častou chybou, kterou mnozí nováčci obvykle dělají, když začínají, je zvažovat výherní linie pouze při sestavování výherního roztočení nebo při výpočtu celkového počtu vyhraných coinů. Ve skutečnosti výherní linie ovlivňují výpočet skutečných nákladů na automat.

Pokud tedy hrajete výherní automat s 25 výherními řadami a sázíte pouze na 5 výherních řad, můžete zapomenout na velkou výplatu nebo na zisk jackpotu, protože vaše šance a šance se drasticky sníží.

A přestože maximální sázení je vaší nejlepší šancí na získání velkých výher, musíte si uvědomit, že vás to také bude stát mnohem víc, než jít po skromnější výhře. Čemu dáváš přednost? Jít po dražších sázkách s více výherními liniemi nebo jít po menších?

Hrajte výherní automaty s vynikajícími bonusovými koly

Bonusová kola, stejně jako multiplikátory, roztočení zdarma a divoké hry, mohou udělat hodně pro váš bankroll a zároveň zvýšit vaše šance na výhru jackpotu přidáním k vašemu počtu roztočení.

Musíte se ujistit, že hrací automat podle vašeho výběru nabízí tyto bonusy bez ohledu na to, zda hrajete maximální sázku nebo ne. I když hrajete na automatu s malou sázkou, znásobení vašich výher prostřednictvím těchto přidaných hodnot může zvýšit váš bankroll.

To je důvod, proč vždy doporučujeme přečíst si o hrách na automatech, než se posadíte k jejich hraní. Ujistěte se, že výherní automat těží z bezplatných zatočení, multiplikátorů, divokých a rozptylů. Všechny tyto malé funkce přispívají k vašim výhrám, když trefíte kombinaci.